Pages

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Γνωστός δημοσιογράφος εισέπραξε 9 εκατ. ευρώ για την ΜΚΟ του

Γνωστός δημοσιογράφος, που παλιότερα εργαζόταν στην "Εξόρμηση", είχε συστήσει ΜΚΟ με την επωνυμία «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» (μπράβο ναρκοπέδια η Ελλάδα) και χρηματοδοτήθηκε από το ΥΠΕΞ την περίοδο 2000-2004 (υπουργός ήταν ο Γιωργάκης) με το ποσό των...
8.985.598,12 ευρώ!

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Σε ερώτηση βουλευτών αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί της συγκεκριμένης ΜΚΟ ότι “συνεργάζεται με τον ΟΗΕ”, αν εμπλέκεται στην αποναρκοθέτηση του Έβρου και ποια είναι τα δηλωμένα μέλη της διοίκησής της στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο υφυπουργός Εξωτερικών απαντά:

«Η ΜΚΟ Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης, με ΑΦΜ 099076166, είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο ΜΚΟ της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών. Από τα διαθέσιμα στοιχεία που υπάρχουν στο Μητρώο ΜΚΟ, προκύπτει ότι πρόεδρος της ανωτέρω ΜΚΟ είναι ο κ. Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, αντιπρόεδρος ο κ. Δημήτριος Κανέλλης και Γενικός Γραμματέας ο κ. Θεόδωρος Μακρυνιώτης». 

 Επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρει  ότι, «από τα διαθέσιμα έγγραφα των φακέλων των προγραμμάτων που υλοποίησε η ΜΚΟ Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης με χρηματοδότηση της ΥΔΑΣ, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η απευθείας συνεργασία της με τον ΟΗΕ” και ακόμη ότι “η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών δεν σχετίζεται με θέματα αποναρκοθέτησης στην περιοχή του Έβρου». (ξανά μπράβο!!!)

1 σχόλιο:

  1. Κάποιος να μας το κάνει λιανά. Το θέμα δηλαδή έκλεισε με την απάντηση του υφυπουργού ; Οι κ.κ βουλευτές έκαναν αναφορά στην Εισαγγελεία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες