Pages

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ολοι… ξεψαχνίζουν!

Με τα μούτρα έχουν πέσει όλοι αναζητώντας πληροφορίες και στοιχεία για τα μέλη που τοποθετήθηκαν στην κυβέρνηση Σαμαρά. Στην Αντιπολίτευση άνοιξε η… όρεξη μετά την παραίτηση του κ. Βερνίκου από τη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας.

Προς τιμήν του ο κ....
Βερνίκος έδειξε να αντιμετωπίζει το θέμα με ψυχραιμία. Οι δε απαντήσεις που έχει δώσει είναι τόσο ξεκάθαρες που, αν μη τι άλλο, διαπιστώνει κανείς ότι δεν υπήρχε δόλος ούτε προσπάθεια να κρύψει τη συμμετοχή του σε offshore εταιρεία.

Ομως αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Η… όρεξη άνοιξε και ως εκ τούτου θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά. Ανοιξε δε και για τα ΜΜΕ, που άρχισαν να ψάχνουν παρελθόν και… παρόν.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δε η εξέλιξη που υπήρξε άρεσε και ορισμένα μεταφερόμενα μέλη από το παλαιό σκληρό ΠΑΣΟΚ σκέφτονται τη δημιουργία τομέα… τεκμηρίωσης. Τομέα που θα… ξεψαχνίζει πρόσωπα και περιπτώσεις.

Στο ξεψάχνισμα ετοιμάζονται να το ρίξουν και τα άλλα κόμματα. Αλλά όχι μόνο της Αντιπολίτευσης. Το πάθημα έγινε μάθημα και για τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά.

Ετσι ερευνώνται όλα και όλες, έστω και ανώνυμες, οι πληροφορίες ή καταγγελίες. Και αυτό διότι δεν θέλουν να υπάρξουν προβλήματα.

Θα πει κανείς ότι αυτό έπρεπε να γίνει πριν από τον σχηματισμό της κυβέρνησης. Ομως κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό. Και το γνωρίζουν όλοι. Ακόμη και όσοι θέλουν να πετούν… πέτρες.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση του κ. Βερνίκου δεν νομίζω να είχε ο άνθρωπος στο μυαλό του την υπουργοποίηση μέχρι που του προτάθηκε.

Βέβαια μπορεί στην αρχή της κυβέρνησης αυτής τέτοια φαινόμενα να δημιουργούν κάποιες εντυπώσεις, όμως το ξεψάχνισμα ίσως κάνει και καλό. Γιατί θα ακολουθήσουν και τοποθετήσεις στελεχών. Που θα διπλοτσεκαριστούν!

ΤΑΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες