Pages

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Μυαλά κολλημένα στην μικροπολιτική

Ακούς τις διάφορες επιφυλάξεις για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και προβληματίζεσαι. Λείπουν αρκετοί άξιοι νεοδημοκράτες, σε αντίθεση με κάποιους με υπουργικά κουστούμια. Ακούς επίσης την κριτική για τη συνεργασία των..
τριών κομμάτων, την κυβέρνηση και την προγραμματική Συμφωνία και προβληματίζεσαι διπλά. Μυαλά κολλημένα στην μικροπολιτική, στη λαϊκίστικη αντιπολίτευση, δηλαδή δημαγωγία.
Δεν βρίσκουν τίποτα καλό.
Είναι αλήθεια ότι από την εκπροσώπηση της ΝΔ στη κυβέρνηση λείπουν, καλύτεροι, αναμφίβολα από ορισμένους υπουργοποιηθέντες -ονόματα όπως των Ν. Κακλαμάνη, Μ. Κεφαλογιάννη, Μιλ. Βαρβιτσιώτη (που ωριμάζει διαρκώς), Κ. Τασούλα, Αρ. Σπηλιωτόπουλου, Κυρ. Μητσοτάκη, Ντόρα Μπακογιάννη κ.ά. Δεν άρεσε γενικώς η άρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη να αναλάβει υπουργός αναπληρωτής Περιβάλλοντος, θα τον ζημιώσει βραχυπρόθεσμα. Πάντως, η γενική μετακόμιση από τη Συγγρού στην κυβέρνηση και το Μαξίμου μπορεί να βλάψει τριπλά τη Νέα Δημοκρατία. Οι κομματικοί και οι αυλικοί δεν είναι οι καταλληλότεροι σε νέους υψηλούς ρόλους, σε νέες εποχές.
Υπερβολές: "Η κυβέρνηση δεν έχει περίοδο χάριτος". Εχει και είναι το καλοκαίρι. Οι δυόμισι περίπου μήνες μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε τα πάντα στην κοινωνική δράση αναστέλλονται. Υπερβολές; "Η κυβέρνηση των σαραντάρηδων". Οι περισσότεροι υπουργοί είναι πάνω από 50 ετών και αρκετοί πάνω από 60. Ενας μάλιστα, που επιμελώς το κρύβει απ’ όλα τα βιογραφικά του, είναι πάνω από 70 ετών.
Φυσικά μεγάλος και σπουδαίος ο ρόλος του οικονομικού επιτελείου υπό τον καθηγητή Βασ. Ράπανο και τον Κώστα Χατζηδάκη. Ομως, θεωρώ ότι τα θέματα της καθημερινότητας και τα ανάλογα υπουργεία θα παίξουν σπουδαίο ρόλο στην (σταδιακή) αλλαγή του κλίματος της ύφεσης και της ανεργίας. Θα μετρήσουν πολύ οι μικρές, έστω, επιτυχίες της κ. Κεφαλογιάννη στην τουρισμό, του διδύμου Βρούτση - Νικολόπουλου στα εργασιακά και τις αλλαγές τους από την τρόικα, του τρίδυμου στο υπουργείο Υγείας, όπου τα πάντα έχουν διαλυθεί και χρεοκοπήσει.
Φοβούμαι 4-5 νεοδημοκράτες υπουργούς - υφυπουργούς αλκοολικούς της τηλεοπτικής ενημέρωσης και της αυτοπροβολής.
Δύο από αυτούς, παρέβησαν από χθες το πρωί τη σχετική σύσταση του πρωθυπουργού.
Δύσκολο το έργο του Σίμου Κεδίκογλου, επενδεδυμένο σε καλές ελπίδες τόσο στην αξιόπιστη ενημέρωση της κυβέρνησης (με τρικομματική σύνθεση - στήριξη) όσο και στην αναξιόπιστη ΕΡΤ. Φέουδο του ΣΥΡΙΖΑ όχι τόσο λόγω ιδεολογικού οπορτουνισμού, όσο ως αποτέλεσμα της γενικής διάλυσης του απείθαρχου παραγοντισμού (παράδειγμα οι λίστες προσκεκλημένων με άθλια ρουσφετολογικά, προσωπικά κριτήρια χωρίς μέτρο, χωρίς κανόνες), της απουσίας ηγετικής κλίμακας με επαγγελματικό κύρος και αξιοπιστία.
Στην ΕΡΤ ο καθένας διαδίδει ότι έχει ένα προστάτη, όμως κανείς δεν υπερασπίζεται (και μάλιστα τώρα πια) τους φαύλους βένετους ή τους αδύναμους προϊσταμένους σε εποχές νέας αξιοκρατίας.

Μιχάλης Δημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες