Pages

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ν. Χανιάς: «Εγώ πίστευα ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα πολιτευόμασταν διαφορετικά»

Πολιτικό θέμα έχει δημιουργηθεί από την επιστολή που έστειλε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας κ. Ν. Χανιάς, με την οποία χαρακτηρίζει «καταστροφική» την ενδεχόμενη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Χανιάς με δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ FM, επιβεβαίωσε την ύπαρξη της επιστολής. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Χανιά:


Είναι δική σας η επιστολή;
«Είναι γεγονός, υπάρχει αυτή η επιστολή, δεν την έστειλα εγώ στα "Νέα", δεν ξέρω πώς πήγε».

Γιατί είναι επικίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ;
«Μετά τις προγραμματικές εξαγγελίες, πριν από μιάμιση βδομάδα περίπου, διαπιστώνει κανείς πολύ εύκολα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά σε ένα αδιέξοδο. Είτε θα πρέπει να εφαρμόσει το μνημόνιο, διαχειρίζοντάς το κάπως καλύτερα, οπότε εξαπατά όλους αυτούς στους οποίους, σήμερα, δίνει ελπίδες, είτε να καταγγείλει και να ακυρώσει το μνημόνιο, οπότε μοιραία σταματά η χρηματοδότηση και πάμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Είναι εγκλωβισμένος σε αυτές τις θέσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει θα ακυρώσω το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους και θα κρατήσει τη δανειακή σύμβαση. Εγώ νομίζω ότι αυτό είναι όχι μόνο σουρεαλιστικό, αλλά εκτός πραγματικότητας».

Αυτές οι θέσεις ήταν γνωστές
«Αυτές ήταν θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εγώ πίστευα ότι μέχρι τις εκλογές τις 6 Μαΐου, στοχεύει να πολιτευτεί κάπως διαφορετικά. Βλέποντας ότι δεν μπορεί να τα κάνει αυτά, αρχίζει και στρογγυλεύει. Ή εξαπατάς αυτούς που τους έχει δώσει ελπίδα και στρογγυλεύεις το λόγο σου και προσπαθείς να φτιάξεις ένα καλύτερο μνημόνιο, ή πας από την απέναντι πλευρά που είναι και αυτή καταστροφική».


ΣΥΡΙΖΑ: «Οι πρακτικές υπονόμευσης μας ατσαλώνουν»

Ανεξήγητη και ανήθικη χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας τη δημοσιοποίηση ηλεκτρονικού μηνύματος του υποψήφιου βουλευτή του Νίκου Χανιά, ο οποίος ανέφερε στο μήνυμα -μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές- ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μετά την 6η Μαΐου είναι εσφαλμένη και εκφράζει τον προβληματισμό του για το ενδεχόμενο το κόμμα να γίνει κυβέρνηση.

Μάλιστα, σε επιστολή του προς τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δ.Βίτσα, ο κ. Χανιάς τονίζει: «Φίλε Δημήτρη, είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ο κ. Χανιάς ουδέποτε είχε εκφράσει επιφυλάξεις για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πριν ούτε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, και μάλιστα είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, ενώ συμμετείχε ενεργά σε όλες τις προεκλογικές δραστηριότητες.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για «έκπληξη αλλά και οργή» για το μήνυμα του εν λόγω υποψηφίου, ενώ αναφέρει ότι ταυτόχρονα «μας κοινοποίησε και μία επιστολή την οποία είχε στείλει στον Δημήτρη Βίτσα, γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού με αντίστοιχο απαράδεκτο περιεχόμενο».

Περιγράφοντας με λεπτομέρειες τις εξελίξεις που ακολούθησαν, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι κάναμε προσπάθειες να συζητήσουμε μαζί του το θέμα, για να καταλάβουμε -κυρίως- τι έγινε. Με έκπληξη αντιμετωπίσαμε ένα προσωπικό του πρόβλημα που αφορούσε την μη εκλογή του στις εκλογές της 6ης Μαΐου και τονίζει:

Ο ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προς τους πολίτες της Κορινθίας, διαβεβαιώνει ότι «το ήθος και η αγωνιστικότητα εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν όλους εμάς που δίνουμε τον αγώνα στην Κορινθία για την επικράτηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές» και τονίζει:

«Τέτοιου είδους πρακτικές μάς δυναμώνουν περισσότερο και μας διαβεβαιώνουν ότι η ανατροπή του σκηνικού της διαφθοράς και της υποταγής είναι πιο κοντά από ποτέ και γι΄ αυτό τις επόμενες μέρες ο πόλεμος που θα δεχτούμε θα είναι λυσσαλέος. Όσοι όμως επιχειρήσουν αντίστοιχες πρακτικές υπονόμευσης του αγώνα μας να ξέρουν ότι δε μας φοβίζουν γιατί οι ιδέες και οι αρχές μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες».

TO BHMA

1 σχόλιο:

  1. Την επιστολή την έστειλες πρώτα στον ΔΟΛ για έγκριση…και μετά στον «αγαπητό» Δημήτρη «σου»….μπαγασάκο Νικόλα λίγες μέρες πριν μας τά λεγες αλλιώς για δείτε το vid….αν του έταξαν να τον κάνουν μεγαλοδημοσιογράφο στην θέση του Ντερμπεντέρη ….ε!!! δεν το έχει….. τελικά πόσο μπροστά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τους έχει τρελάνει??
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDRfsIO6qJo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες