Pages

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Το πρώτο βήμα.

Οι πολίτες μετά το εκλογικό σοκ του Μαΐου έδωσαν, πριν λίγες ημέρες, την τελική εντολή σε όλους εκείνους που την διεκδίκησαν, να σταματήσουν οι κραυγές, να κατεβούν οι παραπλανητικές ταμπέλες των ιδεοληψιών και άλλων φθαρμένων συνθημάτων της εποχής της Μεταπολίτευσης.

Οι πολίτες στις 17 Ιουνίου 2012, τιμώρησαν αρκετούς από τους πρωταγωνιστές της, έδωσαν δεύτερη και τελευταία ευκαιρία σε μερικούς άλλους και έκαναν το πρώτο...
βήμα για μια πανεθνική προσπάθεια Επανεκκίνησης σε όλους τους τομείς της Εθνικής ζωής μας για την Ελλάδα, το Ελληνικό Έθνος της Ευρώπης και του Ελληνισμού του κόσμου όλου.

Τα υπολείμματα του πολιτικού προσωπικού της Μεταπολίτευσης, όπως αυτά αναδείχτηκαν προ και μετά το Πολυτεχνείο, να δώσουν τώρα τόπο, στις νεώτερες γενιές Ελλήνων και Ελληνίδων και να ασχοληθούν με την όποια υστεροφημία τους.
Γιατί για αυτούς δεν πάει άλλο. Η Χώρα θα προχωρήσει χωρίς αυτούς, τους ανεπάγγελτους παρατρεχάμενους και τους κηπουρούς όλου του πολιτικού χάρτη.

Το πρώτο βήμα μπροστά έγινε από τους πολίτες την 17η Ιουνίου.

Έδωσαν στην φιλελεύθερη παράταξη την επιταγή δημοκρατικής συνεργασίας για την πολιτική σύνθεση της Κυβέρνησης και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση μαζί με τις λοιπές κοινοβουλευτικές ομάδες, για να ασκήσουν αυστηρά τον έλεγχο των κυβερνητικών αποφάσεων, να διατυπώνουν υπεύθυνα τις διαφωνίες τους, τις προτάσεις τους και την ομοφωνία τους, όπου αυτή μπορεί να επιτευχθεί και όταν η Εθνική ανάγκη επιτάσσει, την κοινωνική συναίνεση και συνοχή που είναι απαραίτητη και κατεπείγουσα.

Όλοι τους μαζί και καθένας από τους τριακόσιους να αναλάβουν τις προσωπικές ευθύνες που τους αναλογούν. Οι ακραίες αδιέξοδες πολιτικές προτάσεις και οι καταχρηστικές κοινωνικές δράσεις στα κάγκελα και στις πλατείες δεν έχουν πλέον θέση στην ελληνική κοινωνία.
Το προεκλογικό κυνήγι της εξουσίας τελείωσε. Οι σειρήνες να σιγήσουν για να μπορέσει ο πολίτης να ξεφύγει από την σύγχυση και την παγίδα της κλεμμένης Ελπίδας.

Η Ελλάδα κρίνεται στην Ευρώπη και όχι οι πολιτικοί της. Οι Έλληνες πολίτες δεν είναι τεμπέληδες κι ούτε κλέφτες, έχουν μπέσα και φιλότιμο. Όραμα, Πίστη και Ελπίδα χρειάζονται για να μεγαλουργήσουν ξανά.

Σήμερα, ήρθε η κρίσιμη τελευταία Ώρα της ιστορικής Εθνικής Ευθύνης όλων των Ελλήνων της Ελλάδας, του Ελληνικού Έθνους του απανταχού της Γής Ελληνισμού.

Η Βουλή των Ελλήνων συγκροτήθηκε σε σώμα και εμείς οι πολίτες, η Ευρώπη και ο Ελληνισμός, περιμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις με προσδοκία και μεγάλη ανησυχία. Περιμένουμε να ακούσουμε Αλήθειες.
Περιμένουμε άμεσες, κατεπείγουσες βαθιές τομές στο Κράτος, στην Κοινωνική Πρόνοια, στην Υγεία, στην Παιδεία και στην αναβάθμιση της καθημερινής ζωής και ασφάλειας μας. Το πρώτο αυτό βήμα δεν μπορεί να μείνει ούτε λεπτό μετέωρο.

Η Βουλή αυτή και η Κυβέρνηση σήμερα εκφράζουν όλες τις τάσεις της Ελληνικής κοινωνίας. Δεν είναι και δεν πρέπει να γίνουν η παρένθεση ανέξοδων μικροκομματικών αντιπαραθέσεων και σκοπιμοτήτων. Να μη γίνουν εργαλεία εκβιασμού των πολιτών. Να μη σπείρουν ανέμους γιατί θα θερίσουμε θύελλες.
Ο Τρίτος γύρος θα σημάνει τον εθνικό Διχασμό.

Το 1981 ανήκει στην πολιτική ιστορία του περασμένου αιώνα και μαζί του οι Ανδρέας Παπανδρέου, Γεώργιος Ράλλης κ.α. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι σημερινοί πολιτικοί ταγοί όπως αυτοί σήμερα μας προέκυψαν. Να ξαναδιαβάσουν την πολιτική ιστορία μας και να αναλάβουν την εξειδικευμένη προσωπική ευθύνη τους.

Η Βουλή να γίνει εργαστήρι παραγωγής, εθνικά εμπνευσμένης, της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Τώρα !

Κίμων Μ. Κοτσώνης
Χοχλίδες 2/7/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες