Pages

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Θαύμα: Το 82,35% των τυφλών, στη Ζάκυνθο βλέπουν πλέον

Το 82,35% όσων έπαιρναν επίδομα τυφλότητας στον νομό Ζακύνθου δεν ήταν πραγματικά τυφλοί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του επανελέγχου στον οποίο προχώρησε το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) κατά την περίοδο από 11/09/2012 έως 13/09/2012.

Ο επανέλεγχος των επιδοματούχων τυφλότητας στη Ζάκυνθο, πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεργασίας του ΙΚΑ με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), στο πλαίσιο εκτέλεσης σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας.

Από τους 388 «τυφλούς» της Ζακύνθου, που κλήθηκαν για έλεγχο από τις υγειονομικές επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), προσήλθαν και εξετάστηκαν οι...
221 και όπως διαπιστώθηκε μόλις οι 34 δηλαδή το 17,6% είναι πραγματικά δικαιούχοι του επιδόματος.

Τα αποτελέσματα της επανάκρισης των 221 περιπτώσεων επιδοματούχων τυφλότητας που προσήλθαν έχουν ως εξής:

Τυφλοί εφ΄ όρου ζωής: 34.

Τυφλοί για ένα έτος: 5.

Όχι τυφλοί: 182.

Ποσοστό τυφλών: 17,65%.

Ποσοστό μη …τυφλών: 82,35%.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, το ποσοστό μη τυφλών που προέκυψε (το οποίο σαφώς είναι υψηλότερο καθότι δεν προσήλθε το 37,63% των κληθέντων) επιβεβαιώνει το φαινόμενο της χορήγησης παροχών σε μη δικαιούχους και επιτάσσει την άμεση επανάκριση όλων των επιδοματούχων σε περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλο ποσοστό επιδοματούχων τυφλότητας σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επιφυλάσσεται να προγραμματίσει επανελέγχους, μέσω των Υγειονομικών Επιτροπών των ΚΕΠΑ, αμέσως μόλις εξορθολογιστεί ο μεγάλος όγκος αιτημάτων που έχουν κατατεθεί προς εξέταση, συμβάλλοντας στη γενικότερη προσπάθεια εξάλειψης φαινομένων παραβατικότητας και εξοικονόμησης πόρων για τους πραγματικά δικαιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες