Pages

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΣΟΚ, εγκλωβισμένο στο ένδοξο…παρελθόν!

Της Μ. Καραπαναγιωτίδου

Όταν εκλογικά το ΠΑΣΟΚ ..."προσγειώθηκε" στο 13%, μερικοί είπαν ότι έστω έμεινε ο σκληρός πυρήνας, η "μαγιά" για την ανασυγκρότηση και την αναγέννηση του.

Τώρα που οι δημοσκοπήσεις δίνουν η μία πίσω από την άλλη, μονοψήφια ποσοστά με…

«δυναμική» ακόμη πιο κάτω, η "ανασύσταση" , η "συνέχεια" ή ότι άλλο όνομα δίνει κατά καιρούς στις προσπάθειες του ο πρόεδρος Βενιζέλος , ήδη αρχίζουν να μοιάζουν με ανέκδοτο.

Εσχάτως εμφανίστηκαν και οι νεκροθάφτες (βλ άρθρο του Στ. Ψυχάρη στο Βήμα) που μιλάνε για την κληρονομιά του ... "θανόντος".

Δεν υπάρχουν λοιπόν σε αυτό το κόμμα νέοι άφθαρτοι με ταλέντα που να αναδειχθούν και να το κληρονομήσουν;
Αυτή η κληρονομιά θα μείνει «σχολάζουσα» όπως λέει και ο αστικός κώδικας, γιατί τα χρέη είναι περισσότερα από τα περιουσιακά στοιχεία του μακαρίτη; Και τί περιουσιακά στοιχεία! Ποσοστό ...9%, σε μία περίοδο που από το… πουθενά νεοεισερχόμενα κόμματα στη Βουλή, "το βλέπουν στα ίσια".

Άρα για ποιόν λόγο νέοι, άφθαρτοι, πολιτικά ταλαντούχοι και με όρεξη για δουλειά, να κινδυνεύσουν να «ποδοπατηθούν» από τους δεινόσαυρους του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να το …ανασυγκροτήσουν;

Μπορούν κάλλιστα να συστήσουν ένα άλλο, νέο κόμμα και η «προίκα» του «θανόντος» 9% που βαίνει να γίνει 7% ή 6% να τους αφήνει παγερά αδιάφορους. Ασε που γλυτώνουν και την απολογία για αμαρτίες άλλων «συντρόφων» και δεκαετιών!

Υπό αυτή την έννοια, το ΠΑΣΟΚ έκανε στη γιορτή της 3ης Σεπτεμβρίου ότι κάνουν οι ηλικιωμένοι όταν βρίσκονται με συνομηλίκους τους.

Αναδρομή στο ένδοξο παρελθόν με πολλές και ωραίες αναφορές στον Ανδρέα.

Όμως για το μέλλον, προβλέπεται να μην υπάρξει ούτε διαθήκη!
http://www.mediasoup.gr/node/59447

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες