Pages

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Εισαγγελική έρευνα για τις χορηγίες του ΥΠΕΞ στην οικογένεια Μηλιώνη της Hellaw Power

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, κυρίας Παναγιώτας Φάκου, προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», σύμφωνα με το οποίο, το υπουργείο Εξωτερικών έδινε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο στις εταιρείες της μητέρας του πρώην προέδρου της «Hellas Power», Βασίλη Μηλιώνη, η οποία είχε αναλάβει μονοπωλιακό ρόλο στις μετακινήσεις και στη μεταφορά οικοσκευής χιλιάδων υπαλλήλων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Μηλιώνης, όπως και οι υπεύθυνοι των εταιρειών...
Energa, Αριστείδης και Αχιλλέας Φλώρος, Στέφανος Σιαφάκας και Χαράλαµπος Σµυρλιάδης, έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, καθώς κατηγορούνται, µεταξύ άλλων, για λαθρεµπορία και νοµιµοποίηση εσόδων από εγκληµατική δραστηριότητα.

Σύµφωνα µε τη Δικαιοσύνη, οι δύο εταιρείες έπαιρναν το χαράτσι για τα ακίνητα από τους πελάτες τους και, αντί να το αποδίδουν στη ΔΕΗ, το έστελναν στο εξωτερικό, σε προσωπικούς τους τραπεζικούς λογαριασµούς. Η ζηµιά που υπέστη το Δηµόσιο υπολογίζεται, σύμφωνα με τα εις βάρος τους κατηγορητήρια, στα 152 εκατ. ευρώ.

Τώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Έθνους», εταιρεία της Γλυκερίας Στεργιοπούλου, μητέρας του προφυλακισμένου Β. Μηλιώνη, με την επωνυμία ΤELETRANS, κατάφερνε να έχει τεράστια έσοδα από το υπουργείο Εξωτερικών, από τη μεταφορά οικοσκευής.

«Τα ποσά που έχει μέχρι σήμερα εισπράξει η εταιρεία δεν μπορούν να προσδιορισθούν» σύμφωνα με το δημοσίευμα, «αλλά η δεσπόζουσα θέση που έχει αποκτήσει με κάθε μέσο την τελευταία εικοσαετία στη χρυσοφόρο αυτή συναλλαγή με το Δημόσιο οδήγησαν στη διόγκωσή της».

Ενδεικτικά η εφημερίδα αναφέρει, πάντως, πως «την περίοδο της κρίσης από το φθινόπωρο του 2011 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2012, που εγκρίνονται και οι δαπάνες για τις μεταφορές οικοσκευής, έχουν εκδοθεί από το υπουργείο Εξωτερικών αποφάσεις που ξεπερνούν τα δύο εκατ. ευρώ...».

Η κυρία Φάκου διέταξε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, η οποία και θα διενεργηθεί από την εσωτερική ποινική δίωξη.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες