Pages

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Με σεβασμό και σοβαρότητα


 

Ένα ανθρώπινο δράμα, ξετυλίγεται σήμερα στα έδρανα των δικαστηρίων της Σύρου. Μία ανθρώπινη ζωή και μάλιστα ενός μικρού κοριτσιού, μέσα σε λίγα λεπτά καταστράφηκε και μετατράπηκε σε ένα πραγματικό "Γολγοθά".

Οι οικογενειακές διακοπές μετατράπηκαν σε εφιάλτη. Ήταν Ιούλιος του 2012 όταν η μικρή Μυρτώ έπεσε θύμα μία βάναυσης κακοποίησης από έναν νεαρό άνθρωπο, ο οποίος μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ανθρωπόμορφο τέρας.
Η είδηση συγκλόνισε το πανελλήνιο. Τα φώτα της δημοσιότητας για πολλές μέρες και μήνες ήταν στραμμένα σε αυτό το περιστατικό.
Η ζωή της μικρής, αλλά και όλης της οικογένειάς της άλλαξε άρδην. Πολλές οι “μάχες” που έδωσε και συνεχίζει να δίνει για να κερδίσει ένα μεγάλο “στοίχημα”.
Από τα νοσοκομεία της Ελλάδας, μεταφέρθηκε στο εξωτερικό και τώρα πάλι πίσω στη χώρα σε κέντρο αποκατάστασης. Μικρά τα σημάδια της βελτίωσης, με τη μητέρα της να βρίσκεται συνέχεια στο προσκέφαλό της, περιμένοντας ένα μικρό θαύμα.
Την περίπτωση της Μυρτούς, δυστυχώς εκμεταλλεύτηκαν πολλοί. Δημοσιογράφοι, blog, ακόμη και πολίτες, οι οποίοι πατώντας πάνω σε αυτό το ανθρώπινο δράμα, έγραψαν πολλά, τα περισσότερα δεν είχαν να κάνουν με την πραγματικότητα. Βορά στις ορέξεις μόνο και μόνο για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα.
Φυσικά υπήρχαν και οι άλλοι, που προσπάθησαν, ευτυχώς μάταια, να δείξουν τον εθνικισμό τους μεταφέροντας το μίσος τους σε κάθε αλλοδαπό που κατοικεί στην Ελλάδα.
Αφήνοντας λοιπόν την ουσία, έγιναν προσπάθειες αποπροσανατόλισης της κοινής γνώμης. Και η ουσία είναι ότι η μικρή Μυρτώ έπεσε θύμα των άρρωστων ορέξεων και της βάναυσης κακοποίησης ενός ανθρώπου(;).
Αλήθεια πόσο σημαντικό είναι αν είναι αλλοδαπός ή όχι. Αν ο συγκεκριμένος ήταν Έλληνας, θα άλλαζε το αποτέλεσμα; Μα φυσικά όχι.
Έτσι λοιπόν σήμερα που θα αναβιώσουν οι εικόνες της τραγικής ημέρας του Ιουλίου του 2012, ας παραμείνουμε στην ουσία. Ότι αυτή η οικογένεια και περισσότερο η Μυρτώ χρειάζεται το σεβασμό όλων.
Μόνο έτσι θα δούμε την αλήθεια και θα αποφευχθούν οι αφορισμοί και η αποπροσανατόλιση του
κόσμου. Το κλίμα στην αίθουσα του δικαστηρίου θα είναι σίγουρα βαρύ και όσοι παρευρεθούν θα βιώσουν άσχημες καταστάσεις. Σεβασμός και νηφαλιότητα και μακριά από κάθε είδους εκμετάλλευσης του θέματος σα να είναι ένα εμπόρευμα που θα κάνει τρελές πωλήσεις.

Δέσποινα Συλιβάνη (εφημερίδα: ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες