Pages

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Live η ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας



Σε Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, σήμερα Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, στις 19:30 το απόγευμα, θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, για την οποία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε για Πρόεδρο τον Προκόπη Παυλόπουλο, πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ, τον οποίον θα στηρίξουν και τα κόμματα της ΝΔ και των ΑΝΕΛ. Δεδομένων των ανακοινώσεων των τριών κομμάτων για στήριξη στο πρόσωπο του κ. Προκόπη Παυλόπουλου, αναμένεται να συγκεντρώσει τουλάχιστον 238 ψήφους (δηλαδή 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 76 της ΝΔ και 13 των ΑΝΕΛ).
Ως πρόταση εξαιρετικά τιμητική αλλά και ως πρόταση που εμπεριέχει ευθύνη, χαρακτήρισε ο Προκόπης Παυλόπουλος την πρόταση υποψηφιότητας, που του έγινε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο προτείνουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. «Παρών» θα ψηφίσει το ΚΚΕ.

Πατήστε εδώ ή εδώ για να παρακολουθήσετε live τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες