Pages

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Χωρίς ενδοκυκλαδική συγκοινωνία έμειναν οι Κυκλάδες!



Έδεσε σήμερα το μεσημέρι στο Λαύριο το «ΑΡΤΕΜΙΣ», το μοναδικό πλοίο που εκτελούσε ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, αφού έληξε η σύμβαση με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου * Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των απλήρωτων εργαζομένων στο «AQUA SPIRIT» * Ακινητοποιημένο εξακολουθεί να παραμένει λόγω βλάβης στην κύρια μηχανή του από τις 11/10/2014 το «AQUA JEWEL»

Χωρίς ενδοκυκλαδική συγκοινωνία έμειναν οι Κυκλάδες από σήμερα Δευτέρα 9/3/2015. Για ξεχωριστούς λόγους που θα αναφέρουμε παρακάτω και τα τρία πλοία που εκτελούσαν τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια ακινητοποιήθηκαν.

Έδεσε στο Λαύριο σήμερα 9/3/2015 το «ΑΡΤΕΜΙΣ»
Το τελευταίο ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο, μέχρι το επόμενο που δεν γνωρίζουμε όμως πότε θα είναι, πραγματοποίησε σήμερα 9/3/2015 το πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ».
Σήμερα Δευτέρα 9/3/2015 το «ΑΡΤΕΜΙΣ» αναχώρησε στις 07:00 από τη Σύρο και αφού προσέγγισε την Κύθνο και την Κέα έδεσε στο Λαύριο λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι.

Από 13/02/15 έως 09/03/15 το «ΑΡΤΕΜΙΣ» εκτελούσε τα δρομολόγια:
ΛΑΥΡΙΟ - ΚΕΑ - ΚΥΘΝΟΣ - ΣΥΡΟΣ
ΣΥΡΟΣ - ΠΑΡΟΣ - ΣΕΡΙΦΟΣ - ΣΙΦΝΟΣ - ΚΙΜΩΛΟΣ - ΜΗΛΟΣ
ΣΥΡΟΣ - ΤΗΝΟΣ - ΑΝΔΡΟΣ
ΣΥΡΟΣ - ΠΑΡΟΣ - ΝΑΞΟΣ - ΙΟΣ - ΣΙΚΙΝΟΣ - ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ - ΚΙΜΩΛΟΣ - ΜΗΛΟΣ

Πατήστε εδώ για να δείτε τα δρομολόγια που εκτελούσε το «ΑΡΤΕΜΙΣ» όπως δημοσιεύονται στο site της εταιρείας HELLENIC SEA WAYS

Από την εταιρεία HELLENIC SEA WAYS δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη ενημέρωση για το εάν θα συνεχιστεί η σύμβαση με το Υπουργείο και κατά συνέπεια το πλοίο θα επιστρέψει στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια. Καμία ενημέρωση επί του θέματος δεν υπήρξε, μέχρι στιγμής, και από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στο AQUA SPIRIT
Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 η εταιρεία NEL LINES είχε ανακοινώσει ότι τα δρομολόγια του «AQUA SPIRIT» (φωτογραφία) θα παραμείνουν ανεκτέλεστα λόγω επίσχεσης εργασιών μελών του πληρώματος και ότι θα ενημέρωνε, πράγμα που δεν έκανε αφού το πρόβλημα παραμένει, με νεώτερη ανακοίνωσή της στις 24/2/2015.
Η ανακοίνωση είχε ως εξής:

«19/2/2015
Ανεκτέλεστα δρομολόγια «Ε/Γ-Ο/Γ AQUA SPIRIT» 19/02-23/02
Λόγω επίσχεσης εργασιών μελών του πληρώματος του «Ε/Γ-Ο/Γ AQUA SPIRIT», για καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων, που οφείλεται στη μη καταβολή από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Τουρισμού μισθωμάτων γραμμών δημόσιας υπηρεσίας από το Νοέμβριο του 2014, σας ενημερώνουμε ότι τα δρομολόγια του ανωτέρω πλοίου από σήμερα Πέμπτη 19/02/15 έως και Δευτέρα 23/02/15, δεν θα εκτελεστούν.
Γίνονται προσπάθειες από της Υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου για την καταβολή των οφειλομένων μισθωμάτων.
Την Τρίτη 24/02/2015 θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση μας σχετικά με τη συνέχιση των δρομολογίων».

Η επίσχεση εργασίας των απλήρωτων εργαζομένων συνεχίζεται, αφού η εταιρεία δεν προχώρησε στην καταβολή των δεδουλευμένων, έως σήμερα 9/3/2015…


Ακινητοποιημένο λόγω βλάβης το «AQUA JEWEL»
Από τις 11 Οκτωβρίου 2014 μέχρι σήμερα 9 Μαρτίου 2015 παραμένει ακινητοποιημένο, λόγω βλάβης στην κύρια μηχανή του, και το δεύτερο πλοίο της NEL LINES το «AQUA JEWEL». Η εταιρεία δεν έχει ενημερώσει πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη και πότε θα επιστρέψει στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.
Ένα μήνα μετά την ακινητοποίησή του «AQUA JEWEL», στις 10/11/2014, ο τότε και ο νυν βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, είχε απευθύνει σχετική ερώτηση προς τον τότε Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου
Θέμα: Ακινητοποίηση «Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL»

Ανησυχία στους κατοίκους των Κυκλάδων έχει προκαλέσει η απουσία από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του «Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL» από τις 11 Οκτωβρίου 2014. Η εταιρεία επικαλείται βλάβη στην κύρια μηχανή του πλοίου, με αποτέλεσμα αυτό να έχει ακινητοποιηθεί.
Ειδικότερα, η ΝEL LINES στις 11/10/2014, με δελτίο τύπου της γνωστοποίησε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου της. Δυο μέρες αργότερα, στις 13/10/2014, η εταιρεία με νεώτερο δελτίο τύπου έκανε γνωστό ότι το πλοίο δεν θα εκτελούσε τα δρομολόγια του έως και τις 22/10/2014 και ότι για την αποκατάσταση της βλάβης και τη συνέχιση των δρομολογίων θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση της. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κάποια επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η αβεβαιότητα και η ανησυχία των κατοίκων των Κυκλάδων.
Σημειώνεται ότι από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, έχει πλέον απομείνει ένα μόνο πλοίο, το «E/Γ-Ο/Γ Aqua Spirit» της ίδιας εταιρείας, με αποτέλεσμα και πάλι αρκετά νησιά να παραμένουν ακάλυπτα.

Με δεδομένα τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Α) Τι μέτρα πρόκειται να λάβει, έτσι ώστε να υπάρξει από την εταιρεία άμεση ενημέρωση για την αποκατάσταση της βλάβης, καθώς και για την επαναφορά ή μη του πλοίου στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια;
Β) Σε περίπτωση αδυναμίας συνέχισης του πλοίου στα συγκεκριμένα δρομολόγια, τι θα πράξει το υπουργείο, ώστε να καλυφθεί το κενό;

Ο ερωτών βουλευτής
Nίκος Συρμαλένιος

Θεωρούμε ως δεδομένο ότι οι τρεις βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, είναι γνώστες του σοβαρού προβλήματος που δημιουργήθηκε και αφορά όλους τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες των Κυκλάδων.
Το ότι δεν έχουν ενεργήσει εγκαίρως για την επίλυση του προβλήματος, το Υπουργείο Αιγαίου και Ναυτιλίας και ο αρμόδιος υπουργός Θοδωρής Δρίτσας, αλλά και οι τέσσερις βουλευτές των Κυκλάδων -κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ-, δείχνει το… αμέριστο ενδιαφέρον τους για όλους εμάς που κατοικούμε στα νησιά των Κυκλάδων αλλά και τους επισκέπτες των νησιών μας…
Αυτά προς το παρόν και εάν χρειαστεί, ελπίζουμε πως όχι, θα επανέλθουμε…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες