Pages

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών



Ακυβερνησία Δ/Ξ πλοίου στα Κύθηρα * Κατάπλους και παραμονή του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» στη Μήλο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών * Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ» στο λιμένα Σχοινούσας λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Δ/Ξ πλοίου «FT ODIN» σημαίας Ιταλίας με 13 άτομα πλήρωμα, κενό φορτίου, στην περιοχή 14 ν.μ. νότια νοτιοδυτικά της ν. Κυθήρων.
Άμεσα τέθηκαν σε ετοιμότητα όλες οι όμορες Λιμενικές Αρχές και ελικόπτερο ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ, ενώ στο σημείο έσπευσε το Φ/Γ πλοίο «MEDKEM THREE» σημαίας Ιταλίας με τη συνδρομή του οποίου το «FT ODIN» κατάφερε να αγκυροβολήσει σε απόσταση 3 ν.μ. από τις νοτιοδυτικές ακτές των Κυθήρων.
Στη συνέχεια στην περιοχή κατέπλευσε από Χανιά Κρήτης το Ρ/Κ πλοίο «ΧΡΗΣΤΟΣ XVIII» Ν.Π. 11292 το οποίο προσέδεσε και ξεκίνησε να ρυμουλκεί το ανωτέρω Δεξαμενόπλοιο με προορισμό το λιμάνι «ΓΚΟΥΛΟΥΚ» Τουρκίας.

Έδεσε στη Μήλο το «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ»
Με τον κατάπλου του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» Ν.Π. 11800, βραδινές ώρες χτες στη Μήλο προερχόμενο από Πειραιά - Κύθνο - Σέριφο - Σίφνο, ο πλοίαρχος γνωστοποίησε στο Λιμεναρχείο Μήλου ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών πρόκειται να παραμείνει στο λιμένα της Μήλου και ότι πρόκειται να συνεχίσει το δρομολόγιο του για Κίμωλο - Φολέγανδρο - Σίκινο - Ίο - Θήρα με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Δεν έπιασε Σχοινούσα το «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ»
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νάξου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ» Ν. Π. 11014, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Πάρο - Νάξο - Ηρακλειά - Σχοινούσα - Κουφονήσι - Κατάπολα Αμοργού, ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το πλοίο δεν θα προσεγγίσει στο λιμένα Σχοινούσας και θα συνεχίσει το δρομολόγιο του.
Στο λιμένα Σχοινούσας δεν υπήρχαν επιβάτες για επιβίβαση, ενώ προς αποβίβαση υπήρχαν 4 επιβάτες.

Φωτογραφία: αρχείο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες