Pages

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Συμπεράσματα από το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Paris-Paros



Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Paris-Paros πραγματοποιήθηκε από 1 έως 4 Οκτωβρίου 2015.
Οι Παριανοί και οι επισκέπτες τους γέμισαν την βραδιά των εγκαινίων την αιθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Αρχίλοχος», από το όνομά του καινοτόμου λυρικού ποιητή που έζησε στην Πάρο κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα.

Οι Γάλλοι προσκεκλημένοι του φεστιβάλ ήταν ο κ Jean-Francois Lepetit, παραγωγός, η κα Xin Wang, ηθοποιός, συγγραφέας και παραγωγός web series και η κα Odile Weulersse, λέκτορας στη Σορβόννη, όπου διδάσκει κινηματογράφο.


Το Paris-Paros συν-διοργανώνεται από την Sabrina Botbol (Inné-Dit), τον Νικόλα Στεφάνου (Parosweb), τον «Αρχίλοχο» και την Πολιτιστική Επιχείρηση του Δήμου Πάρου (ΚΔΕΠΑΠ).
Το Paris-Paros θα πάει στο Παρίσι, όπου αυτό το χειμώνα η κα Virginie Connan, γκαλερίστας, προτίθεται να προσφέρει στους καλλιτέχνες της Πάρου ένα εκθεσιακό χώρο. Ένα πρόγραμμα "residency" για τον κινηματογράφο και τις εικαστικές τέχνες στην Πάρο θα ακολουθήσει, και θα φιλοξενήσει μια επίλεκτη ομάδα Γάλλων καλλιτεχνών για ένα project εντατικής συνεργασίας μεταξύ Παρισιού και Πάρου.


Ο απώτερος στόχος του Paris-Paros είναι, πρώτον, να γίνει η Πάρος αγαπημένος προορισμός για τον κινηματογράφο, τις εικαστικές τέχνες, αλλά και τη μόδα, την γαστρονομία, και άλλες "τέχνες του ευ ζην", για τις οποίες η Γαλλία είναι ειδική. Και δεύτερον, για να γίνει το Παρίσι ένας φιλόξενος προορισμός για τους καλλιτέχνες της Πάρου.
Το Paris-Paros σίγουρα ξεκίνησε με το δεξί και η Οδύσσεια συνεχίζεται!


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στου σπόνσορες μας που μπορείτε να βρείτε εδώ.
Δείτε το άρθρο εδώ στο website του υπουργείου πολιτισμού

Δελτίο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες