Pages

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Οι ανεμογεννήτριες προκάλεσαν black out στο εργοστάσιο της ΔΕΗ Πάρου!



Οι ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων που έφτασαν μέχρι και τα 9 μποφόρ σήμερα στην Πάρο σε συνδυασμό με τη λειτουργία των ανεμογεννητριών -κυρίως από Πάρο και Νάξο που δίνουν ρεύμα στο σύστημα- προκάλεσαν -κατά πάσα πιθανότητα- το πρωινό γενικό black out στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νάουσα Πάρου. Ένα black out που διήρκεσε από 30 έως 45 λεπτά, αφήνοντας χωρίς ρεύμα την Πάρο, την Νάξο και τα υπόλοιπα νησιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parospress το black out στο εργοστάσιο της ΔΕΗ Πάρου κατά πάσα πιθανότητα το προκάλεσαν οι ανεμογεννήτριες, που δίνουν ρεύμα στο σύστημα και βρίσκονται κυρίως στην Νάξο και την Πάρο.
Οι συγκεκριμένες ανεμογεννήτριες μπορεί να δουλεύουν με το 100% της δυναμικότητας τους όταν ο άνεμος φθάνει και τα 9 μποφόρ ωστόσο μια ξαφνική ριπή ανέμου που ανεβάζει την ένταση πάνω από τα 9 μποφόρ, αυτόματα θέτει τις ανεμογεννήτριες εκτός λειτουργίας.
Κάτι τέτοιο συνέβη, κατά πάσα πιθανότητα, σήμερα το πρωί. Οι ανεμογεννήτριες από Νάξο και Πάρο που έδιναν ρεύμα στο σύστημα και στο εργοστάσιο της ΔΕΗ (ένα πολύ σοβαρό ποσοστό της απαιτούμενης ενέργειας περίπου 30%), με το που διακόπηκε η λειτουργία τους, προφανώς για τους λόγους που προαναφέραμε, χάθηκε αυτό το ποσοστό του ρεύματος (30%) από το δίκτυο με αποτέλεσμα να υπάρξει το black out.

Στη φωτογραφία οι ανεμογεννήτριες στη Νάξο και το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νάουσα Πάρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες