Pages

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Η Δημοτική Κοινότητα Μάρπησσας για το κυκλοφοριακό στο Πίσω Λιβάδι



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ

Μάρπησσα 1 Αυγούστου 2016
Αριθ. Πρωτ.: Y.Σ. 287

Προχθές, Σάββατο βράδυ στις 30 Ιουλίου
και με αφορμή την βεβαίωση παραβάσεων από την Αστυνομία, για παράνομη στάθμευση σε πολλά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε χώρους που δεν επιτρέπεται η στάθμευση, «θορυβηθήκαμε» και «ανακαλύψαμε» ξαφνικά τα πολλά προβλήματα του Πίσω Λιβαδιού και ιδιαίτερα το θέμα του χώρου στάθμευσης.
Και όμως δεν είναι έτσι.

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας, από πολύ νωρίς, έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες για να εξευρεθεί χώρος στάθμευσης στο Πίσω Λιβάδι, να ρυθμίσει κατάλληλα την κυκλοφορία για να μην δημιουργούνται τα προβλήματα που προκάλεσαν το κάλεσμα της Αστυνομίας στον χώρο, αλλά και να ευπρεπίσει κατά το δυνατόν την εικόνα που παρουσιάζει στους επισκέπτες του το Πίσω Λιβάδι.
Έτσι:
1) Με την απόφασή του 20/2014 (δηλαδή μόλις αναλάβαμε καθήκοντα) ζήτησε από το Δημ. Συμβούλιο να προκηρύξει δημοπρασία για την εξεύρεση χώρου κατάλληλου για στάθμευση στο Πίσω Λιβάδι. Το Δημ. Συμβούλιο το έπραξε με την αριθ. 179/2015 απόφασή του και η Οικον. Επιτροπή με την αριθ. 93/2015 απόφαση καθόρισε τους όρους της δημοπρασίας.
2) Προσφέρθηκε ακίνητο στο Πίσω Λιβάδι το οποίο όμως κρίθηκε ακατάλληλο επειδή δεν πληρούσε τους όρους της διακήρυξης (από 9/10/2015 πρακτικό επιτροπής καταλληλότητας).
3) Ακολούθησε δεύτερο αίτημα δημοπράτησης με την αριθ.53/2015 απόφαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, την 124/2016 απόφαση του Δημ. Συμβουλίου και την 38/2016 απόφαση της Οικον. Επιτροπής.
4) Στις 27/7/2016 και αφού πρώτα το προσφερόμενο ακίνητο κρίθηκε κατάλληλο, έγινε η δημοπρασία για ακίνητο στην περιοχή του Πίσω Λιβαδιού και το σχετικό πρακτικό είναι προς έγκριση στην Οικον. Επιτροπή.
Αυτά για τον χώρο στάθμευσης. Ελπίζουμε σε λίγες μέρες να είναι διαθέσιμος.
Για τα λοιπά θέματα:
5) Το Συμβούλιο της Δ.Κ. Μάρπησσας από το Νοέμβριο 2015 με την απόφασή του αριθ. 58/2015 καθόρισε μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας στην περιφέρεια της Δ.Κ. Μάρπησσας και ιδιαίτερα στην περιοχή του Πίσω Λιβαδιού, με μονοδρομήσεις που θα ισχύουν τους θερινούς μήνες και θα διευκολύνουν την κυκλοφορία και την ελεύθερη ροή των αυτοκινήτων. Δυστυχώς αυτή η απόφαση δεν έχει ακόμη τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση .
6) Τοποθετήθηκε μπάρα για τον έλεγχο κυκλοφορίας προς το λιμάνι τις καθορισμένες από το Δ.Σ. ώρες
7) Διαμορφώθηκε, ευπρεπίστηκε, καλλωπίστηκε ο χώρος στάθμευσης στο Πίσω Λιβάδι
8) Ολοκληρώθηκε το έργο του αγωγού απορροής ομβρίων στον χώρο στάθμευσης
9) Ήδη έχουν ξεκινήσει ενέργειες με απόφαση της Δ.Κ. και του Δ.Σ. για την αξιοποίηση του παλιού ξενώνα «Μάρπησσα» και του περιβάλλοντα χώρου του
10) Έχει δρομολογηθεί με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Δ.Κ. η διαμόρφωση και αξιοποίηση των αλσυλλίων του Πίσω Λιβαδιού
11) Γίνονται καθημερινές προσπάθειες για να διατηρούμε τον χώρο ευπρεπή και καθαρό και επισκέψιμο από όλους.

Η Πρόεδρος της Δ.Κ. Μάρπησσας
Άννα Αντωνοπούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες