Pages

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΒΔΑ...Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ

Κε Πρόεδρε του Κέντρου Υγείας Πάρου, επειδή έχω την χαρά να σε γνωρίζω προσωπικά σε αυτή την μικρή κοινωνία που ζούμε και γνωρίζω επίσης και την επιστημονική  και επαγγελματική πορεία σου καθώς και την κοινωνική και πολιτική σου συμμετοχή, θα ήθελα να σου εκφράσω την άποψη μου σχετικά με την απαντητική σου επιστολή στον πάτερ Στυλιανό.
Εν πρώτοις η επιστολή σου χαρακτηρίζεται από την μακρόχρονη επιτυχή πορεία σου στις δικαστικές αίθουσες γι' αυτό το λόγο αποτελεί ένα συνεχές κατηγορητήριο για τον πάτερ Στυλιανό και μια επιτυχή υπεράσπιση του προσωπικού του Κέντρου Υγείας.
Και εδώ θα ήθελα να σε συγχαρώ για την θέρμη που επέδειξες για την στήριξη του φορέα στον οποίο έχεις διοριστεί να υπηρετείς. Καθήκον όλων των παραγόντων που ασκούν πολιτική διοίκηση είναι να υπερασπίζονται το δημόσιο αγαθό και το ανθρώπινο δυναμικό του.
Και θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το Κέντρο Υγείας Πάρου έχει αξιόλογο επιστημονικό και ανθρώπινο δυναμικό.
Αλλά κε Πρόεδρε και έμπειρε νομικέ Σπύρο Λάβδα, νομίζω ότι ξέφυγες!
Μάλλον παρασύρθηκες από την πολυετή δικηγορική σου δραστηριότητα και δεν αρκέστηκες μόνο στην υπεράσπιση του υπό την εποπτεία σου προσωπικού, αλλά επιτέθηκες σε προσωπικό, επαγγελματικό και ανθρώπινο επίπεδο σε έναν συμπολίτη μας ο οποίος είναι μεν ιερωμένος, αλλά δεν παύει να είναι πατέρας, γυιός, σύζυγος και άνθρωπος.
Και σαν άνθρωπος έχει και αυτός δικαίωμα να έχει συναισθηματικά ξεσπάσματα και ανθρώπινα συναισθήματα, αδυναμίες και στιγμές έντασης.
Όταν κε Πρόεδρε έχεις σε ένα οποιοδήποτε νοσοκομείο ένα προσφιλή συγγενικό σου πρόσωπο και νοιώθεις ανήμπορος να του προσφέρεις την βοήθεια που απεγνωσμένα σου ζητάει με τα μάτια του, τότε μπορεί να ξεφύγεις, μπορεί να πεις και μια κουβέντα παραπάνω, αλλά όπως διαβάζω στην ανάρτηση του πάτερ Στυλιανού, δεν βλέπω κάπου να κατηγορεί κάποιον προσωπικά  για επαγγελματική ανεπάρκεια ή αδιαφορία, αντίθετα τα καλύτερα αναφέρει για το περισσότερο προσωπικό του Κέντρου Υγείας, ακόμη και για τον θυρωρό. Αυτό που κατακρίνει με έντονη συναισθηματική φόρτιση και δεικτικό ομολογουμένως τρόπο, είναι έναν κακό συντονισμό και μια  ελλιπή πληροφόρηση, η οποία κε Πρόεδρε μπορεί και να υπήρχε....ήσαστε εσείς σίγουρος ότι δεν υπήρξε...γιατί από ότι κατάλαβα από τα γραφόμενα σας δεν ήσασταν παρών ο ίδιος αλλά ερευνήσατε το θέμα και σχηματίσατε άποψη.
Και εδώ είναι κε Πρόεδρε το παράπονο το δικό μου απέναντί σας,....γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλο τα περί "τεκμηρίου αθωότητας" ή το "μηδένι δίκην δικάσεις πριν αμφοιν μύθον ακούσεις" δηλαδή να μην κρίνεις προτού ακούσεις τα επιχειρήματα και των δυο πλευρών.
Εσύ όμως κε Πρόεδρε έκρινες και δημόσια επιτέθηκες σε έναν συμπολίτη μας, ο οποίος γνωρίζεις πολύ καλά, ότι ίσως να μην έχει την δυνατότητα να σου απαντήσει δημόσια πλέον και καταλαβαίνουμε όλοι γιατί.
Και εμπλέκεις στην καταγγελία σου δημόσια και τον σεβασμιώτατο, σκοπίμως βεβαίως, παλιό νομικό τέχνασμα για να σταματήσεις την αντεπίθεση του αμυνόμενου, αλλά ξέχασες να αναφέρεις ότι η προσφορά του προσκυνήματος είχε διαρεύσει και δημοσιευθεί στα ηλεκτρονικά μέσα του νησιού μας πριν μια εβδομάδα και όχι βέβαια από το προσκύνημα...μήπως εσείς γνωρίζετε από που διέρευσε?
Όσο αφορά την πολιτικολογία του πατερ Στυλιανού, ποια ήταν? πήρε θέση υπέρ κάποιου συγκεκριμένου κόμματος ή κατηγόρησε κάποιον συγκεκριμμένο πολιτικό φορέα? Μας ενοχλεί η πραγματικότητα ?....αυτή δεν είναι αλήθεια?...το πολιτικό σύστημα δεν έφερε σε αυτήν την κατάσταση την δημόσια υγεία και μαζί με αυτήν και το Κέντρο υγείας Πάρου?
Ποιος μπορεί να απαγορεύσει σε κάποιον να εκφέρει την άποψη του?
Έχει σημασία εάν είναι ιερωμένος?
Κε Πρόεδρε, έκανες λάθος, σαν πιο σοφός έπρεπε να χειριστείς το θέμα με διαφορετικό τρόπο.
Και κάτι τελευταίο κε Πρόεδρε, γιατί είναι τώρα που είστε εσείς πρόεδρος η πιο ακατάλληλη στιγμή , για να κάνει κάποιος κριτική στο Κέντρο Υγείας?
Γιατί μόνο τώρα που είστε εσείς γίνετε μεγάλη και σοβαρή προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του φορέα?
Οι άλλοι Πρόεδροι στο παρελθόν ...απλώς προέδρευαν?
Όσο αφορά τα παιδικά χαμόγελα......άστα κε Πρόεδρε δεν συμφέρει αυτή η συζήτηση...
Πάντα με εκτίμηση, αλλά με το θάρρος της άποψης μου...εκτός εάν κάποιοι σκοπεύουν να το απαγορεύσουν και αυτό.
Ένας φίλος σας.

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενα σας και οπως εγραψα και στην ανάρτηση του πατέρα Στυλιανου ας ερθουν οσοι θέλουν μολις πριν 15 ημερες γυρισα απο Αθήνα και απο επέμβαση μου.Συμφωνω να υπερασπιζόμαστε το προσωπικο του Κ.Υγειας αλλα νομιζω οτι καποιοι απο αυτους μαζι με τους ανθρωπους που λενε οτι ειναι φιλοι του Κ.Υγειας φερουν ενα μερος ευθυνης για ολα αυτα που συμβαινουν.(εμαθα οτι πλεον στο Κ.Υγειας δεν υπαρχει θρομβολιτικη ενεση ,εαν ειναι αληθεια ειναι και λαθος.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως ο κύριος Λαβδας έχει κάτι να πει για τις πλασματικές εφημερίες των γιατρών, τις άγραφες άδειες που αφήνουν το κέντρο υγείας ακάλυπτο και για τον ένα μήνα χρόνο αναμονής για να δεις ειδικό γιατρό; Πράγματι τα έχει καταφέρει περίφημα. Πάω για γενικές εξετάσεις αύριο στο κέντρο υγείας, ελπίζω να με εξυπηρετήσουν και μετά θα αναζητήσω γιατρό να μου τις εξηγήσει.. Και μετά ξύπνησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες