Pages

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Σ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ ΜΑΣ

Μια μεγάλη αλιευτική καταστροφή συντελείται εδώ και ένα χρόνο περίπου στο βυθό της θάλασσας της Πάρου και της Αντιπάρου.
Ο αλιευτικός πλούτος της περιοχής μας λεηλατείται από επιτήδειους καιροσκόπους και ασυνήδειτους, οι οποίοι με το πρόσχημα και την κάλυψη του επαγγελματία, ασελγούν στον βυθό  και στα αλιεύματα κάθε είδους.
Η πειρατική αυτή ομάδα που αποτελείται από επτά ψαροκάικα νηολογίου Καλύμνου με δύο και τρία άτομα πλήρωμα το καθένα, οργώνουν τους κόλπους και τους όρμους των νησιών μας και με την μέθοδο του τεχνητού αέρα με μοτέρ, περπατούν στην κυριολεξία στο βυθό επί ώρες, τον οποίο και χτενίζουν, αλιεύοντας κάθε είδος αλιεύματος που μπορεί να έχει εμπορική αξία. Μεγάλα ψάρια, σφυρίδες, στείρες, οστρακοειδή, αχινούς, χταπόδια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς , οι επιτήδειοι λαθραλιείς αφού τα πιάνουν ζωντανά σχεδόν, τα συγκεντρώνουν σε σάκους τα κρατάνε βυθισμένα και τις βραδινές ώρες τα φορτώνουν σε ένα από  τα καίκια , το οποίο με την σειρά του τα μεταφέρει και τα μεταφορτώνει σε απόμερους όρμους, σε ένα μεγάλο πορτοκαλί ταχύπλοο και το οποίο τα διοχετεύει στην αγορά.
Η διαδικασία αυτή είναι καθημερινή και τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της εγκληματικής λεηλασίας είναι ήδη ορατά στην Πάρο και στην Άντίπαρο, όπου έχουν ήδη εξαφανισθεί τα αλιεύματα.
Παρά τις διαμαρτυρίες των επαγγελματιών ψαράδων η κατάσταση παραμένει η ίδια και οι αρχές
είναι  ανήμπορες να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Η υπομονή των ψαράδων έχει φθάσει στα όριά της και είναι αποφασισμένοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, οπως έκαναν άλλοι συνάδελφοί τους σε άλλες περιοχές της Ελλάδας εναντίον της ληστρικής συμμορίας των Καλύμνιων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες