Pages

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Προς Λιμενικό ταμείο:Βάλτε τάξη στα λιμάνια

Η Πάρος λόγω της γεωφυσικής της θέσης, περιμετρικά διαθέτει πολλά μικρά λιμάνια , τα οποία κατασκευάσθηκαν στην αρχή από τις προσπάθειες των ντόπιων και αργότερα ενισχύθηκαν από το κράτος και συντηρούνται από το δημοτικό λιμενικό ταμείο της Πάρου.
Τα λιμάνια που ανήκουν στην δικαιοδοσία του Λιμενικού ταμείου είναι: Παροικιά, Νάουσα, Αμπελάς, Πίσω λιβάδι, Δρυός και Αλυκής.
Υπάρχει μια αντίληψη στον κόσμο ότι, όπου υπάρχει θάλασσα, υπάρχει και αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου.
Αυτό είναι λάθος.
Το ΔΛΤ έχει αρμοδιότητα διοίκησης και εκμετάλλευσης μόνο στους χώρους όπου υπάρχει χαραγμένη χερσαία ζώνη ή καθορισμένος εξομοιούμενος χώρος.
Τα λιμάνια στην Πάρο μπορεί να φαίνονται πολλά αλλά στην πραγματικότητα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των ντόπιων και του ολοένα αυξανόμενου θαλάσσιου τουρισμού.
Το ΔΛΤ πρέπει από αυτά να αποκομίζει έσοδα, με τα οποία να αναβαθμίζει τις υπηρεσίες τους ανταποδοτικά.
Υπάρχει μια κακή νοοτροπία ορισμένων ντόπιων επαγγελματιών αλιέων και όχι μόνο, ότι το λιμάνι που βρίσκετε στην περιοχή τους, είναι ιδιοκτησία τους και μόνο αυτοί μπορούν να αποφασίζουν για τον τρόπο χρήσης τους.
Πολλές φορές επιδεικτικά και προκλητικά τοποθετούν τα σκάφη τους πλαγιοδετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν διπλάσιο χώρο, προκειμένου να εμποδίσουν κάποιον επισκέπτη με σκάφος να προσεγγίσει στον μώλο.
Αυτές οι νοοτροπίες πρέπει να εκλείψουν.
Τα λιμάνια δεν ανήκουν σε κανέναν.
Είναι για δημόσια χρήση και προσφέρουν έσοδα στον φορέα εκμετάλλευσης.
Πρακτικές ιδιοκτησίας ή μεροκάματου από λαθραίες υπηρεσίες, οι οποίες προσβάλουν και την εικόνα του νησιού μας πρέπει να εκλείψουν.
Βάλτε τάξη σε όλα τα λιμάνια, με προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών που έχουν συνείδηση και πατάξτε κάθε παράνομη δραστηριότητα σε αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες