Pages

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

9+1 λόγοι για να νιώσετε την “τρέλα” της Πάρου

1.Γιατί η Χώρα της, η Παροικιά, που είναι και το λιμάνι της, ενδείκνυται για βραδινές τσάρκες, για ένα ποτό ή ένα ωραίο φαγοπότι.
lovelovetip: μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την πανέμορφη πετρόχτιστη εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής ή Καταπολιανής.


(Παναγία Εκαντοταπυλιανή)
2.Γιατί η Πάρος εκτός από την Παροικιά έχει και μια εφάμιλλης ομορφιάς περιοχή, τη Νάουσα, στην οποία χτυπάει η “καρδιά” της νεολαίας του νησιού.
3. Είναι από τα νησιά που, πραγματικά, οι παραλίες στις οποίες θα
κολυμπήσετε είναι μια και μια, παραλίες διαφορετικές μεταξύ τους, άλλες ήσυχες και οικογενειακές και άλλες με beach bars που μεταδίδουν την “τρέλα” τους στους λουόμενους.
Ξεχωρίζουν οι Κολυμπήθρες με τα φοβερά νερά τους και την εντύπωση “λίμνης” που δίνουν στον επισκέπτη.



(Koλυμπήθρες via: angevour)

4.Tα μάρμαρα Πάρου είναι διάσημα και βρίσκονται παντού στο νησί, σε όλα τα όμορφα κτίριά του, ανεβάζοντας πολλά επίπεδα την ομορφιά του.
5.Γιατί οι Παριανοί έχουν τη δική τους “κοιλάδα με πεταλούδες”,  ένα ιδιαίτερο πάρκο αναψυχής με πλούσια βλάστηση, πηγές δροσερού νερού και σπάνιας ομορφιάς.
lovelovetip: αν θέλετε να δείτε τη μεγάλη “οικογένεια” από πολύχρωμες πεταλούδες της κοιλάδας θα πρέπει να πάτε φθινοπωρινούς μήνες, κυρίως Σεπτέμβριο.
6.Γιατί, έχετε τη δυνατότητα να πάτε μια βόλτα μέχρι τη γειτονική Αντίπαρο, για να δείτε και κάτι διαφορετικό.
7.Γιατί η Πάρος είναι ο ιδανικός προορισμός για νεολαία, κυρίως για όσους, επιτέλους, απελευθερώθηκαν από τα “δεσμά” των πανελληνίων.
8.Το κρασί της Πάρου ξακουστό, η σούμα της μοναδική, τίποτα όμως δε συγκρίνεται με τους απίστευτους λουκουμάδες που θα φάτε στη Νάουσα!


(Nαουσα via: sokolatakis)

9.Γιατί στη γενέτειρα του Πάριου, θα ζήσετε μοναδικές εμπειρίες σε ένα από τα “τρελάπανηγύρια του νησιού, όπου οι ντόπιοι μερακλήδες πραγματικά δε χορταίνουν γλέντι και νησιώτικα “γυρίσματα” με το βιολί!
10.Ε δεν κρατιέμαι θα το πω! Θα πάρω μια ψαρόβαρκα, το μωρό μου, να πάω να βγω στην Πάρο! Γεια σου Γιαννάκη Πάριε με τα ωραία σου!




Υ.Γ parospress
Εμείς να προσθέσουμε, τα όμορφα χωριά του νησιού :
Την γραφική Μάρπησσα με το Πίσω Λιβάδι, τις πανέμορφες Λεύκες και την Αλυκή το γραφικό ψαροχώρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες