Pages

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης και ο «λαγός» του Ίλιντεν


AddThis Sharing Buttons
Share to FacebookShare to TwitterShare to PrintFriendlyShare to E-mailShare to Περισσότερα...
Από την κυβέρνηση της αριστεράς και της αφασίας, που τόσα χρόνια έλεγε τα Σκόπια, Μακεδονία και ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια, περιμέναμε ξεπούλημα.Αλλά νομίζαμε ότι και ο Τσίπρας είχε λίγη τσίπα. Τέτοια ξεφτίλα όμως δεν την ξανάδαμε. Ο πάτος του ΣΥΡΙΖΑ τελικά δεν έχει… πάτο. Κάθε φορά που λέμε ότι τα κάνει άσχημα υπάρχουν και τα χειρότερα.
Τι Γκόρνα και Νόβα Μακεδονία λέγαμε. Εδώ ο πρωθυπουργός της χώρας μας, ο… πατριώτης Τσίπρας άκουσε από το στόμα του γυφτοσκοπιανού με το ευρωπαϊκό προφίλ, Ζάεφ, για Δημοκρατία του Ίλιντεν και δεν τον έστειλε στο διάβολο.Ακόμη καλύτερα. Το σκέφτεται και το βλέπει θετικά, λέει το Μαξίμου.
Γιατί άραγε; Μήπως γιατί είναι καλύτερο από τα υπόλοιπα; Το αντίθετο. Δεν κρύβει απλά, είναι το απόλυτο σύμβολο του αλυτρωτισμού αυτό το όνομα. Και θα εγείρει τεράστια προβλήματα στο μέλλον αν υιοθετηθεί. Που δεν πρόκειται γιατί θα πέφτει μακεδονικό ξύλο και οι Συριζαίοι θα φωνάζουν «ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη».
Ευτυχώς η ΝΔ και τα άλλα κόμματα αντέδρασαν γρήγορα και είπαν όχι στον Τσίπρα. Βεβαίως υπάρχει ακόμη και η καβάτζα των ξεφτιλισμένων βουλευτών που δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να ψηφίσουν τέτοιο όνομα. Εδώ υπέγραψαν με… περηφάνια τόσα μνημόνια και τόσα μέτρα, σε ένα ονοματάκι θα κολλήσουν.
Άλλωστε είναι γνωστό πόσο οι Συριζαίοι… δεν διάβαζαν, δεν γνωρίζουν από ιστορία, δεν έχουν ιδέα από παραδόσεις και από πολιτισμικές αναφορές. Κυρίως αγνοούν την πατρίδα και την ιστορία της, είτε είναι στην Κρήτη, είτε στην Μακεδονία.
Και είναι πιο γνωστό ότι ο Αλέξης δεν ήταν και ο καλύτερος μαθητής. Εδώ είναι μηχανικός και μιλά για στροφή 360 μοιρών, θα περιμέναμε να ξέρει τι είναι το Ίλιντεν και τι συμβολίζει;
Αυτό το όνομα είναι απόλυτη καταστροφή για την Ελλάδα και δεν θα περάσει. Και θα πρέπει να δούμε τι λένε και οι άλλοι… πατριώτες της κυβέρνησης. Ο Κοτζιάς π.χ. τι άποψη έχει γι’ αυτό; Διότι έχει κρυφτεί τις τελευταίες 48 ώρες και απ’ ότι μαθαίνουμε είναι έξαλλος με αυτή την πρόταση της τελευταίας στιγμής.
Όμως, επειδή ξέρουμε πόσο αδίστακτοι είναι αυτοί που μας κυβερνούν ας κρατήσουμε και μια πισινή. Μήπως δηλαδή το εξωφρενικό αυτό όνομα μπήκε σαν «λαγός» προκειμένου να απορριφθεί μετά βδελυγμίας και στη συνέχεια να μας έρθει ένα ωραίο Νόβα Μακεδονία ή Άνω Μακεδονία και να λέμε «ευτυχώς που γλιτώσαμε από το Ίλιντεν».
Η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που μπορεί να μπλοκάρει μια συμφωνία. Οι δημοσκοπήσεις τη δείχνουν ισχυρή και ως την επόμενη κυβέρνηση. Οφείλει, λοιπόν, να αντιδράσει σε οποιεσδήποτε μεθοδεύσεις του Τσίπρα και της παρέας του. Να κάνει συνέντευξη και να πει: «Δεν μας δεσμεύει καμιά συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ. Πηγαίνετε σε εκλογές κι εμείς θα διαπραγματευτούμε όπως καταλαβαίνουμε».
Αν δεν το κάνει αυτό ο Κυριάκος τότε κάτι κρύβει. Κι ελπίζουμε να μην είναι κανένα κρυφό deal.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες