Pages

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ "ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ" ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ.


                   
Νέα υπόθεση «διαφθοράς» στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου αποκαλύπτει ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, μετά από καταγγελίες για το ακτινολογικό μηχάνημα.
Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, σύμφωνα με το πόρισμα, δύο στις τρεις ημέρες, σε διάστημα δύο ετών το ακτινολογικό εργαστήριο δεν λειτουργούσε και τα περιστατικά προωθούνταν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα του νησιού. Ο έλεγχος αφορά στη χρονική περίοδο 2015-2016.
Ειδικότερα, το 2015 το ακτινολογικό μηχάνημα δεν λειτούργησε 245 ημέρες και το 2016, 198 ημέρες. Το Κέντρο Υγείας είχε προμηθευτεί το συγκεκριμένο μηχάνημα το 2009, και το ίδιο έτος καταγράφεται πτώση 41,46% των ακτινολογικών εξετάσεων σε σχέση με τα προηγούμενη έτη.
Ο έκτακτος έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, διενεργήθηκε μετά από καταγγελία «για εσκεμμένη, μη λειτουργία για μεγάλα χρονικά διαστήματα, των ακτινολογικών διαγνωστικών μηχανημάτων στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, προς όφελος των δύο ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων του νησιού και των υπαλλήλων του Κέντρου Υγείας».
Μάλιστα στο πόρισμα των Επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ, υπάρχει αναφορά εργαζόμενου του Κέντρου Υγείας, σύμφωνα με την οποία το ακτινολογικό μηχάνημα υπέστη βλάβη τρεις φορές μέσα σε πέντε μήνες, ενδεχομένως λόγω απειρίας του υπαλλήλου, με αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας να «αδυνατεί» να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Επίσης, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, το ακτινολογικό μηχάνημα «εξαφανίστηκε» από το Κέντρο Υγείας, καθώς «δεν ανευρέθηκε κατά τον επιτόπιο έλεγχο του κλιμακίου ελέγχου», ενώ επιπρόσθετα «δεν βρέθηκε καταγεγραμμένο στις καταστάσεις πάγιου εξοπλισμού, δεν βρέθηκαν παραστατικά αποξήλωσης και πιθανής αχρήστευσής του και δεν δόθηκαν σχετικές πληροφορίες από τους παραβρισκόμενους υπαλλήλους του ΚΥ».
Πολλά φαίνεται ότι είναι πλέον τα ερωτηματικά που προκύπτουν για την ηγεσία του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, σχετικά με το αν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό από τις σχετικές ετήσιες αναφορές ή με το ποιες πρωτοβουλίες έλαβαν εάν είχαν γνώση του «φαινομένου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόεδρος του Κέντρου Υγείας - η οποία διορίστηκε επί ΝΔ και διατήρησε τη θέση της επί ΣΥΡΙΖΑ - είναι η κ. Ντίνα Σαμψούνη που τυγχάνει να ασχολείται και με τα κοινά του νησιού, αφού είναι επικεφαλής της μείζονος ανιπολίτευσης του Δήμου Μυκόνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το «σκάνδαλο» που αποκαλύφθηκε στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία του νησιου.
Μάλιστα, μετά τα «σκανδαλώδη» ευρήματα στο ακτινολογικό εργαστήριο, οι Επιθεωρητές Υγείας αναμένεται να προβούν σε εκτεταμένους ελέγχους που αφορούν συνολικά στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μυκόνου.
Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/erevna-gia-skandalo-diafthoras-sto-kentro-igias-mikonou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες