Pages

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΟΙΚΙΑ ...ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ...

Κυριακή πρωί 29 Απριλίου, τετραήμερο πρωτομαγιάς.
Η Πάρος υποδέχεται τους επισκέπτες στο κεντρικό σημείο εισόδου του νησιού, στο λιμάνι της Παροικιάς, οι οποίοι αποβιβάζονται από ένα επιβατηγό πλοίο.
Η εικόνα απογοητευτική και ταυτόχρονα τριτοκοσμική, όλα μαζί σε ένα απέραντο αλαλούμ, επιβάτες, υγραέρια , αμμοχάλικα, πολυτελή γιώτ, μια εικόνα που μας προσβάλει όλους  και κυρίως προσβάλει και δυσφημεί το νησί μας.
Δύο πολυτελή θαλαμηγά σκάφη τα οποία ναυλώνονται στην αγορά περίπου 250,000 ευρώ εβδομαδιαίως, με επιβάτες υψηλότατου οικονομικού στάτους, οι οποίοι ήλθαν να περάσουν το τετραήμερο στο νησί, είναι αναγκασμένοι να περνούν τις διακοπές τους ανάμεσα σε ένα πλοίο που ξεφορτώνει αμμοχάλικα και σε ένα που ξεφορτώνει υγραέρια .
Εκτός από αυτούς που αντικρίζουν για πρώτη φορά το φαινόμενο, εμείς οι κάτοικοι της Παροικιάς που πλέον αυτή η εικόνα μας είναι συνηθισμένη, παρατηρούμε σαν απλοί θεατές.
Φτάνει πιά όχι άλλη υποβάθμιση της Παροικιάς.
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής προχωρήστε με αποφασιστικότητα το σχέδιο μεταφοράς του Εμπορικού Λιμένα και μην πτοείστε από αντιδράσεις και τοπικές συντεχνίες.
Αξίζουμε μια καλύτερη Παροικιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες